Kritik

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mzda na Slovensku.

   Mzda na Slovensku

Cca 11 200 ľudí na Slovensku zarába cez 1000 eur čo tvorí asi 0,5% zamestnaných. Určite medzi vyvolených patria poslanci, sudcovia, lekári, veľká časť  štátnych zamestnancov na úradoch teda ministerských no ako počítam tak počítam určite dôjdem k číslu blízkemu  10 000 a možno aj viac.  No je tu aj niejaky súkromný sektor ako v bankách a mobilných operátoroch ale určite tvoria menšinu. Otázka znie neplatí si štát svojich zamestnancov luxusne vzhľadom na výkonnosť ekonomiky a  nezamestnanosť ?. Ľahko sa rozdáva ale potom ťažko berie.



A štátni zamestnanci rady štrajkujú. Potom nechápem prečo v súkromnom sektore nie je toľko štrajkov keď nedostanú ani polovicu a sú spokojný. Skúste založiť odbory v niejakom hypermarkete a do mesiace ste prepustený. Tam nepotrebujú radiť kto koľko ma zarábať. A robí tam x vysokoškolákov čo nemajú známosti, aby im niekto miesto na štátnom vybavil. Trocha sa zlepšia čísla vývoja ekonomiky a hneď sa ozývajú hlavne štátni zamestnanci, že ako oni majú málo.  Minister len sľubuje a sľubuje a dlh, že prekračuje 55% ho to ho netrápi. Pokiaľ sa tu nebudú uplatňovať  Švajčiarske modely, že pri voľbách je hneď aj otázka do akej zadlženosti si môže minister požičiavať tak to neviem či nie sme na gréckej ceste. U nás si ministerstvo požičiava miliardy a to sa nemusí nikoho pýtať. Však to len štátne, a ľahko sa rozdáva, doraz tu vážne bude Grécko.   




politika | stály odkaz

Komentáre

  1. vlaamor
    ==na gréckej ceste==sme už od ministrovania Počiatka. Tvoja analýza smeruje trochu jedným smerom, aj ke´d netvrdím, že nie správnym, ale tie percentá si myslím, správne nie sú. určite v bankách a na vedúcich miestach JaT,penta zarábajú len málo pod 2000eur. Neobviňuj tých, čo pracujú v štátnych úradoch, že sú zamestnaní iba po známostiach. Všetko je o dopyte a ponuke a tí vysokoškoláci sa ponúkajú a asi sa predať nevedia
    publikované: 03.10.2013 18:59:53 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. minimalna mzda
    v svajciarsku si v referende odmietli minimalnu mzdu 4000 Eur. A ked niekto na Slovensku len spomenie, ze by sa mala zvysit, vyskocia podnikatelia ako certik zo skatulky a zacnu tvrdit, ako to zvysi nezamestnanost a podobne. Ked uz sme raz unia, nemali by byt len ceny rovnake, ale aj mzdy. Samozrejme za kvalitne odvedenu pracu a v ramci unie. A smerom von by sa to dalo osetrit napriklad clom na dovoz. Mimochodom moja osobna skusenost je ze v statnom sektore su mzdy casto katastrofalne, takze sa cudujem, ze sa ludom vobec oplati byt zamestnany. Vid platove tarify - napriklad clovek s 15-rocnou praxou v triede 1 dostane podla tabuliek 290 Eur. Som zvedavy, ktory sukromnik by za tieto peniaze zohnal niekoho do firmy.
    publikované: 31.05.2014 08:11:27 | autor: honza-osiku (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014