Kritik

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zimna voda do ostrekovacov

pre tych co by lakalo miesanie chlastu s letnou zmesou, tzv. ostrekovacovica ako
 zimna zmes (vzhladom k tomu ze u susedov zavital metyl a pancodej),

100% alkohol (etanol) mrzne pri -115 st.
50% alkohol mrzne pri -32st.
30% alkohol mrzne pri -15st.
20% alkohol mrzne pri -9st.
10% alkohol mrzne pri -4st.
Na letnej zmesi zvyčajne uvádzajú že je do -5st. berme to ako fakt

Pri zmiesani 0,5l Vodky 52% + 4,5l letnej zmesi znizi bod mrazu na -7st.
== 5% alkohol + schopnost letnej zmesi odolavat mrazu

1l vodky 52% + 4l letnej zmesi sa znizi na -9st.
== 10% alkohol + schopnost letnej zmesi odolavat mrazu do -5

1,5l vodky 52% + 3,5l letnej zmesi sa znizi na -11st.
== 15% alkohol + schopnost letnej zmesi odolavat mrazu do -5

aby sme sa dostali na takych slovenskych -20st., treba 30% koncentrat,
 t.j. takych slovenskych 3 litrov 52% vodky zmiesat s 2l letnej zmesi.

ZAVER:
Kto sa chce pripravit na zimu, asi radsej zavita v obchode, kde predavaju
 nemrznucu zmes, nez by stravil hodiny v podzemnej garazi obchodneho centra.



Nerucim za nasledky, ktore by mohli byt sposobene tymto prispevkom!
Konajme zodpovedne, ostrekovace su vazna vec, a to plati viac pocas zimy.
Pozn. vypocty su orientacne, jednoduche, bez odbornej znalosti chemie.

:D

Vladimír Morochovič | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014